REFORMES A LA FEDERACIÓ CATALANA DE HIPICA

REFORMES A LA FEDERACIÓ CATALANA DE HIPICA

Dic 24, 2018 0 Por TopCavalls Redacción

Després d’uns quan any d´ experiència i seguiment avui parlarem només d´una apreciació que per nosaltres i molts dels nostres lectors que es dediquen als concursos de Doma Clàssica hem pogut apreciar i alguns viure a les seves pròpies carns.

Es tracte del Transfuguisme de concursa’ns entre Centres Hípic amb plena temporada de campionat de Doma Clàssica.

No pot ser normal que durant el desenvolupament de la temporada de Concursos de Doma, per Lliges Provincials o la Lliga Catalana, que alumnes que es presenten amb un club, puguin canviar en qualsevol moment de la temporada i presentàs amb un altre club.

Aquesta pràctica, primer és molt usual, Clubs que fan el imposible per sostreure els concursants d’una alta club que puntua millor, per així ells intentar remuntar.

Però la realista és una altra, els dos clubs surten perjudicats i el més perjudicat és l’alumne, i aix ho demostren les estadístiques, el rendiment no és el mateix, canvi de professorat, ambient, etc.

Des de aquet mitja, demanem a la Federació Catalana D´Hípica que estableixi una normativa, com bé està amb altres espots.

S’estableixi una finestra de dates on els participants poden canviar de club per poder participar amb aquestes lligues, i fóra d´aquests terminis no es pot concursar amb un altre club.

Així evitem el transfuguisme i la mala praxi de molts dels Clubs Hípics de Catalunya.

Tampoc estaria malament que aquests Clubs hagueren de presentar a la Federació la documentació, segons compleixen amb la legislació actual vigent.

Lamentablement creiem que el nombre de clubs inscrits es reduiria considerablement i els ingressos de la Federació caurien d’una forma inimaginable per la manca d´inscripcions.

Però tothom ha de complir les lleis o entrem amb una roda por ètica i legal i la Federació és la primera que ha de vetllar perquè això no passi.

Ara sou vosaltres el pocs Clubs legals de Catalunya, qui heu de dir alguna cosa i fer la força necessària.